Tortiñas americanas para almorzar!

Para despedir o mes de maio viaxamos gastronómicamente ata América para facer unha das súas receitas máis coñecidas e sinxelas: as tortiñas.

Para facelas necesitades:

  • 300 g. de fariña
  • 24 g. de lévedo en po
  • 50 g. de azucre
  • uns grans de sal
  • 4 ovos
  • 100 g. de manteiga
  • esencia de vainilla
  • 400 ml de leite

Comezamos mesturando os ingredientes secos: a fariña, o lévedo, o azucre e o sal.

Noutro bol mesturamos os ovos coa manteiga e a vainilla.

Xuntamos as dúas mesturas e vertemos o leite.

Quentamos unha prancha ou tixola e vertemos unha cullerada  de masa. Cando empecen as burbullas dámoslle a volta e deixamos cociñar uns segundos.

Decoramos ao gusto: nesta ocasión nós empregamos xarope de chocolate e fíos de azucre.

Xa podedes almorzar con esta receita tan saborosa!































Comentarios