De sobremesa... galletas!

O alumnado da aula Azul preparou, en Transición á Vida Adulta (TVA), unhas deliciosas galletas de manteiga con motivos do Nadal. Decoráronnas con chocolate negro e boliñas de azucre de cores.
Aquí vos deixamos a receita por se vos animades a facelas en familia estas vacacións:

Ingredientes:
  • 2 ovos.
  • 350 gramos de fariña.
  • 200 gramos de azucre.
  • 100 gramos de manteiga.
  • 1 culleriña de esencia de vainilla.
  • 1 culleriña de lévedo químico.
  • 150 gramos de chocolate negro.
  • Boliñas de azucre de cores.
Preparación:
  1. Mesturar a manteiga co azucre.
  2. Engadir os ovos e a vainilla.
  3. Tamizar  e verter a farina e o lévedo.
  4. Formar unha bóla, envolvela en papel film e deixar repousar na neveira 1 hora.
  5. Estirar co rodete.
  6. Darlle forma as galletas cos moldes de pastelaría con figuras de Nadal.
  7. Enfornar durante 12-15 minutos a 200ºC no forno xa quente.
  8. Deixar arrefriar.
  9. Decorar con chocolate líquido e boliñas de azucre de cores.

















































Comentarios