De sobremesa, bica!

O alumnado da aula Azul prepara na aula de Transición á Vida Adulta unha bica con motivo da celebración das Letras Galegas.

Qué mellor que unha sobremesa tradicional para estes días de festa!

Tomade nota dos ingredientes:

  • 200 g. azucre
  • 200 g. de manteiga
  • 4 ovos
  • 400 g. de fariña
  • 1 sobre de lévedo en po
  • 200 ml de tona líquida

Preparación:

1. En primeiro lugar, mestura o azucre coa manteiga derretida.

2. Engade os ovos dun en un e mistura co batedor eléctrico.

3. Incorpora a metade da fariña e o lévedo peneirado.

4. Verte a tona líquida.

5. Agrega a fariña e lévedo restante.

6. Bota azucre sobre a masa para crear a costra.

7. Verte nun molde enmanteigado e enforna uns 35 minutos no forno xa quente a 200ºC. 

Só vos queda deixar arrefriar e desfrutala!


























Comentarios